Main Menu
ع
ONG-urile palestiniene pentru drepturile omului nu vor fi reduse la tăcere. Ele cer comunității internaționale să ia măsuri concrete și să revoce decizia barbară a guvernului israelian
24، Oct 2021

Al-Haq respinge cu fermitate decizia luată pe 19 octombrie 2021 de ministerul israelian de apărării de a desemna Al-Haq și alte cinci organizații ale societății civile palestiniene drept „organizații teroriste”, în temeiul legii interne anti-terorism a Israelului din 2016. Al-Haq solicită solidaritate și măsuri concrete pentru a asigura rezilierea imediată a acestei decizii.

Aceste acuzații lipsite de temei reprezintă o escaladare alarmantă și nedreaptă a atacurilor împotriva poporului palestinian în lupta sa pentru libertate, dreptate și dreptul la autodeterminare. Defăimarea sistematică și pe scară largă de către Israel a ONG-urilor palestiniene pentru drepturile omului are ca scop delegitimizarea, asuprirea, reducerea la tăcere și epuizarea muncii și resursele acestora. În plus, aplicarea ilegală a legii interne a Israelului asupra teritoriului palestinian ocupat (OPT) servește la consolidarea regimului său colonial și apartheid de discriminare rasială instituționalizată asupra poporului palestinian.

Timp de zeci de ani, Al-Haq s-a luptat să pună capăt politicilor și practicilor coloniale ilegale ale Israelului, care, din 1948, refuză poporului palestinian dreptul său inalienabil la autodeterminare. Al-Haq este una dintre principalele organizații palestiniene care solicită asumarea de responsabilitate și încetarea impunității Israelului pentru crimele sale de război și împotriva umanității. Nu este o coincidență că escaladarea recentă a măsurilor punitive împotriva Al-Haq și a altor organizații ale societății civile a survenit imediat după deschiderea unei anchete a Curții Penale Internaționale privind crimele Israelului în situația din Palestina. În acest context, Al-Haq își va continua eforturile de a trage la răspundere Israelul pentru crimele de atrocitate în masă comise.

Istoria drepturilor omului, din Africa până în America Latină și în alte colțuri ale globului, demonstrează că mijloacele și metodele asupritorului nu au limite. Munca noastră de apărători ai drepturilor omului, pentru eliberarea Palestinei de sub apartheid-ul și regimul colonial israeliene, nu va fi descurajată sau redusă la tăcere. Suntem încrezători în solidaritatea prietenilor și partenerilor noștri din întreaga lume în confruntarea cu aceste obstacole.

Lupta palestiniană este o luptă universală împotriva opresiunii și a negării autodeterminării în căutarea dreptății și a capacității de a trăi cu demnitate. Rămânem fermi în susținerea unui viitor demn pentru poporul palestinian și eliberarea Palestinei de cătușele guvernării coloniale ilegale a Israelului.

Dreptatea va triumfa.